Vorige:  2001-09-26, Dutch IF-mailinglijst voor spelers en ontwikkelaars
Volgende:  2001-10-30, E-mail kaputt

Juryleden gevraagd

2001-10-02 - Gisteren is hij weer begonnen: de jurering van de jaarlijkse wedstrijd voor het beste tekstadventure, de IF Comp 2001. Net als elk jaar kan iedereen die wil, punten geven aan de deelnemende, Engelstalige spellen.

Mocht je geïnteresseerd zijn: de jureringsperiode loopt van 1 oktober 2001 tot en met 15 november 2001. De spellen zijn geschreven voor verschillende platformen en interpreters. Je bent moreel verplicht alle spellen die je kunt spelen te spelen, alhoewel niemand het je kwalijk zal nemen als je daar niet de tijd voor hebt of als je bijvoorbeeld een Windows-spel niet op een Mac kunt spelen. Gelukkig zijn de meeste auteurs zo slim om voor een interpreter/VM te programmeren die door veel computerplatformen wordt ondersteund.

Daarnaast is er een regel dat je na twee uur spelen je punt voor een spel moet toekennen. (Je mag daarna wel doorspelen, als het spel je niet loslaat, maar je mag je punt niet meer veranderen.)

Aan de IF Comp doen per jaar zo'n vijftig auteurs mee (er schrijven zich aanvankelijk zo'n 100 honderd in). De wedstrijd is een uitstekende gelegenheid om weer eens flink wat nieuwe adventures te gaan spelen nu de dagen lengen.