Nijmeegs avontuur

(Ook: Nijmegen avontuur.)

Legenda:
*** = onbekend
--- = niet van toepassing


 
Auteur(s)
Naam auteurWim Couwenberg
Functie auteuroorspronkelijke maker
Adres auteur***
Naam auteur 2D.N.T.
Functie auteur 2heeft een tweede versie gemaakt
Adres auteur 2***

Softwarehuis
Naam---
Contactinformatie---

Uitgever
Naam---
Contactinformatie ---

Vorm uitgave
UitgavedatumBegin jaren 1980
Verkrijgbaar op/bijC64: Nostalgia8.org
Prijsgratis download
Voor systemenCommodore PET, later Commodore 64

Gegevens verstrekt door
NaamFrans Saarberg
Contactinformatie***
Relatie tot het spelWim Couwenberg schrijft: "[Dit] avontuur heb ik geschreven zo rond 1980 of 1981 denk ik, weet het niet meer precies. Het verhaal is vooral door mijn broer Jan bedacht. De eerste versie was voor de Commodore PET."
Opmerkingen Wim Couwenberg schrijft:

De layout en de opzet van het spel had ik "geleend" van soortgelijke adventures voor de PET die door Hans Courbois waren geschreven als ik het me goed herinner. (Vandaar de verwijzing naar Courbois op de eerste locatie van het spel, Plein '44, waar Courbois destijds woonde). Later heb ik een versie voor de C64 gemaakt, maar die verschilde alleen van de PET versie omdat de plaatjes nu van wat kleuren waren voorzien.

Ik heb het spel net weer een keertje doorgespeeld (googlen op "nijmeegsavontuur" geeft een hit) en het was eigenlijk best wel leuk. Goede herinneringen aan. De versie die ik heb gevonden was "Improved by DNT" maar ik weet niet wie dat is en ook niet wat die precies heeft veranderd.

Aanvulling Branko: de broers Courbois organiseerden in de jaren tachtig en negentig bijeenkomsten voor homecomputergebruikers in onder andere Nijmegen en Venlo. Bijna dertig jaar later heet hun bedrijf nog steeds Courbois Software, al gaat het ze zo te zien al lang niet meer om het schrijven van spelletjes.

Wim Couwenberg meldt dat de winkel op Plein '44 van de ouders van Hans Courbois was.

Tom Lenting vult aan: "Op YouTube heb ik namelijk enkele video playthroughs van Nederlandse tekstadventures geplaatst." (15 juli 2019)

Playthrough op Youtube van Nijmeegs Avontuur.

Inzenddatum15-4-2009
Gecontroleerd doorBranko Collin
Controledatum22-5-2009

Naar het spellenoverzicht.
Naar huis.
Pagina laatst veranderd op 22 mei 2009.