Tekstadventures spelen (1/3)

Mocht je redelijk bekend zijn met internet, computers (dit hoeven niet alleen op 32-bits Windows gebaseerde systemen te zijn) en adventures, selecteer dan de link die je het meest interesseert. Zo niet, dan kun je het beste de volledige tekst doorlezen.

Nederlandse tekstadventures

Als je de klassieke spelsoort (opnieuw) wil beleven, dan kun je eerst kijken op mijn lijst met Nederlandstalige tekstadventures. Het is de bedoeling dat daarin in de loop van de tijd steeds vaker naar adventures wordt verwezen.

Emulators van oude computers

Voor oude spelcomputers zijn er ook emulators. Dit zijn programma's die een bepaalde computer op een andere computer nabootsen. Met deze emulators kun je spellen voor oude, vrijwel uitgestorven computers spelen op je jongere systemen.

Mocht je nog van die oude spellen hebben, maar niet meer de bijbehorende computer, dan is het wellicht mogelijk die spellen met een emulator te spelen. Hoe je zo'n spel overzet is echter een lang verhaal. Je zult dat zelf moeten uitzoeken, de uitleg daarvan valt niet binnen het bestek van deze website.

Verder ...
 
1

Pagina laatst gewijzigd op 12 juni 2001 door Branko Collin.

... naar de homepage