Over deze site

Bediening

De site is als het goed is volledig toegankelijk. Mochten er mensen zijn die toch problemen met de toegankelijkheid ondervinden, dan zou ik het op prijs stellen als ze me daarover zouden waarschuwen.

De grafische kant van de site is geoptimaliseerd voor bezoekers met een scherm van minimaal 800 x 600 pixels dat (veel) meer dan 256 kleuren weergeeft. Desondanks zouden anderen geen problemen mogen ondervinden: hooguit zal er eens een kleurtje wegvallen of zul je wat vaker verticaal moeten scrollen.

Op het moment is de site klein genoeg om zonder maffe menu's en dergelijke af te kunnen. Alleen de homepage bevat een menuutje, zodat je snel naar de populairste pagina's kunt springen. Daarnaast kun je op deze pagina ook de zoekfunctie van de site gebruiken.

Als je ergens "(externe link)" tegenkomt betekent dat dat de voorafgaande link vanaf deze website wegleidt.

Geschiedenis

Het waarom van de site wordt al op de homepage uitgelegd. Het wanneer weet ik ook niet meer precies, maar eerder dan 1997 zal ik hem niet zijn begonnen. Op het moment van schrijven (18 juli 2000) is het oudste bestand van februari 1999.

Dankwoord

Mijn dank geldt allen die commentaar hebben gegeven, waarvan het meeste opbouwende kritiek was. Alhoewel het niet de enige website is die ik run of heb gerund, is dit wel de site die tot nog toe het positiefst wordt beoordeeld. Ook wil ik degenen bedanken die me informatie hebben aangeleverd over de Nederlandse tekstadventures die bestaan of bestaan hebben.

Daarnaast wil ik de bewoners van de nieuwsgroep nl.internet.www.ontwerp bedanken voor hun leerzame kritiek op het grafisch ontwerp. Die heeft in elk geval geleid tot twee alternatieven voor de afbeelding van torens en kastelen waar elke pagina mee begint.

Ontwerp

Sinds april 2000 ben ik een webdeveloper onder de naam Abeleto. Ik maak sites waarbij ik voornamelijk let op de functionaliteit, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Ik zelf ben geen grafisch vormgever en dat zal ook wel aan Branko's Tekst Adventure Homepage te zien zijn. Wees echter gerust als je in een site van Abeleto bent geïnteresseerd: voor het grafisch ontwerp van jouw webstek huren we grafisch ontwerpers in.

Pers

Eind 2001 ben ik door Vara TV Magazine geïnterviewd. Het interview vind je hier (JPG-plaatje, 300 kilobyte). Ik heb helaas geen tekstversie.

[thumbnail]

Branko Collin

Ik ben de enige beheerder van deze site, alhoewel er mensen moderator kunnen zijn van het forum. Ik was eerder beheerder van de webpagina's van AROS (een project om de Amiga-computer te doen herleven) en van Unda Undans (het Nijmeegs Studenten Golf Genootschap). Deze sites zijn in de loop der tijd wel enigszins veranderd. Er is ook een persoonlijke homepage, die ik helaas weinig meer update.


Pagina laatst gewijzigd op 16 augustus 2006 door Branko Collin.

... naar de homepage