Vorige:  2021-11-21, Pagina met oude advertentie's plus long play van The Beyond

Nieuw: bronnen

2021-11-28 -

Deze site heeft nu ook een bronnenonderdeel, waar je kunt zien waar (een deel van) de informatie over tekstadventures vandaan komt. Hier lees je over tijdschriften, kranten, advertenties en meer.

De site begon ooit (eind jaren 1990) als een simpele lijst van namen van tekstadventures die ik me herinnerde met daarbij wat korte omschrijvingen. Naast mijn geheugen heb ik veel informatie gehaald uit tijdschriften uit het 8-bits tijdperk die ik nog in mijn bezit had (en heb). Mijn verzameling tijdschriften (het gaat dan met name om de twee bladen Commodore Dossier en Commodore Info) was echter verre van compleet.

Vervolgens hebben tientallen bezoekers me tips en aanvullingen gestuurd die daarmee al snel de ruggegraat van deze site werden.

Laatst ontdekte ik dat HCC! Commodore een aantal volledige archieven met daarin diezelfde oude tijdschriften (en andere) online heeft staan, waarmee ik de gaten in mijn collectie kon vullen. Ook de opkomst van de retroscene lijkt ervoor te hebben gezorgd dat veel informatie over tekstadvertenties uit het verleden wordt 'losgewroet'.

De aanvullingen die uit deze nieuwe bronnen volgen, moet ik nog aan de database toevoegen. Voor nu kun je alvast zien welk uitgaves het over tekstadventures hadden en welke uitgaves listings van tekstadventures bevatten.

Voor informatie over bronnen houd ik me aanbevolen. Zelf was ik in de jaren 1980 en 1990 met name geïnteresseerd in Commodore-computers, over andere systemen in dat tijdperk (o.a. Apple, Atari, MSX en PC) weet ik vrijwel niets.

Door de vele bronnen die ik de laatste tijd heb ontdekt (waaronder de bovenstaande), heb ik ook veel te updaten en aan te vullen in de database. Dat gaat nog wel wat tijd kosten.