Vorige:  2002-01-08, Contactformulieren voorlopig weg
Volgende:  2002-01-11, Databaseaanvullingen

Winnaars IF Comp 2001 bekend

2002-01-09 - De winnaars van de IF Comp 2001 zijn:
  1. All Roads
  2. Moments out of Time
  3. Heroes
De volledige resultaten lees je op de wedstrijdsite.

De wedstrijd en de jurering verliepen dit jaar niet geheel zonder controverse. Nu zijn er elk jaar wel mensen die na de wedstrijd de regels willen veranderen, omdat zij vinden dat de huidige regels het doel van de wedstrijd niet volledig ten goede komen (of omdat ze vinden dat het doel van de wedstrijd anders moet zijn.)

Dit jaar waren het echter twee buitenlandse spellen die het middelpunt van de discussie vormden.

Shattered Memories is een spel dat oorspronkelijk in het Spaans werd uitgebracht. De regels stellen duidelijk dat een deelnemend spel echter nieuw moet zijn en daarom werd het gediskwalificeerd. Dat zou niet zo erg zijn geweest ware het niet dat ...

... er grote schijn is dat het Duitse spel Begegnung am Fluss niet bepaald eerlijk behandeld werd door het grotendeels Amerikaanse stemmerspubliek. Het spel ontving opvallend veel enen en twee stemmers kwamen er ook eerlijk voor uit dat ze het spel met een één hadden gewaardeerd, omdat ze geen Duits spraken.

Al met al ontstond de indruk onder niet-Amerikanen dat 'buitenlandse' spellen minachtend werden behandeld. Dat is ongetwijfeld waar, maar natuurlijk voor de hand liggend in een opiniepeiling, wat de jurering van de IF Comp tenslotte is. Zouden er bijvoorbeeld meer mensen serieus op Begegnung am Fluss hebben gestemd, dan was het effect van de lage waarderingen vrijwel ongedaan gemaakt.

In elk geval belooft dit wat voor het eerste Nederlandstalige spel dat aan de wedstrijd mee zal doen (als een Nederlands spel dat tenminste ooit gaat doen).