Vorige:  2001-02-24, Walkthroughs De Sekte
Volgende:  2001-05-05, Over kastelen en kantelen

Binnenkort: verhuizing site?

2001-04-12 -

DDS, de Amsterdamse freenet die was opgezet om iedereen gratis toegang tot het internet te geven, gaat binnenkort geld vragen voor zijn diensten. Nadat vorig jaar in een louche dealtje de beherende stichting het eigendom van DDS overdroeg aan enkele BV-tjes, die toevallig allemaal dezelfde twee eigenaren hebben, begonnen die eigenaren als ware asset-strippers met het verkopen van de winstgevende onderdelen van DDS. Tenslotte was alleen het hart van DDS nog over, het gedeelte waar het allemaal om begonnen was: de freenet. Deze bracht (natuurlijk?) geen winst op dus wilden de eigenaren de stekker uit het stopcontact trekken. Totdat ze beseften dat het vragen van geld voor de diensten ook wel eens een centje op zou kunnen leveren.

Om een lang verhaal kort te maken: ondanks dat ik er nooit voor heb gekozen, mag ik nu gaan betalen voor het hosten van deze website. Ik betaal al genoeg hosters, dus ga ik waarschijnlijk verhuizen. Ik vind dat erg vervelend voor degenen die naar deze pagina linken, maar deze site is tenslotte ook maar een hobby van me.

Mocht je op de hoogte gesteld willen worden van het nieuwe adres, laat me dat dan weten (contactinformatie vind je onderaan deze pagina of op de homepage).

Meer informatie over deze zaak vind je in de persmap van de vereniging Open Domein(externe link)