Nederlandstalige tekstadventures

Deze lijst had ik al aan iemand gestuurd voor ik op het idee kwam om een database met Nederlandstalige tekstadventures op het web te zetten...

Het bestaan van de volgende adventures ken ik, omdat ze beschreven werden in de rubriek "Er was eens", geschreven door John Vanderaart in Dossier Commodore/Commodore Dossier. De meeste van de besproken adventures zijn door John Vanderaart zelf geschreven.

Naam/Auteur/Softwarebedrijf/Uitgever/Systemen
Noten
The Beyond/???/???/Computer Collectief?/C64
Horror, lijkt op de film
Saturn III?/???/???/???/???
Ik weet niet of dit een tekstadventure is, het is in elk geval van de makers van The Beyond.
Adventures! Een gids met 3 spannende avonturen voor de Commodore
64/Hal Renko & Sam Edwards/n.v.t./Addison-Wesley/C64 Een boek met drie in te typen adventures. Ik kan me nog wel herinneren dat ik er in de winkel verlekkerd naar keek, maar kopen deed ik toch maar niet, omdat het heel veel tiepwerk leek.
Noach 3000?/John Vanderaart/???/Commodore Dossier/C64
Van dit spel weet ik ook niet of het een echt tekstadventure is. Het was een programma waarvan de (machinetaal-)listing in de Commodore Dossier stond. Loste je het spel op, dan kon je een Amiga winnen. Ook dit was me te veel tiepwerk.
Hollanditis/John Vanderaart & Wijo Koek/???/???/C64
Het eerste spel dat ik ooit kocht (in een tijd dat je alleen maar kopieerde), omdat het nieuw slechts 25 gulden kostte (de meeste spellen waren toen ook al 100 gulden duur). Met plaatjes, maar ik meen me een tekstparser te herinneren.
De Sekte/John Vanderaart/???/???/C64
???
Radeloos?/John Vanderaart/???/???/C64
???
De nachtwacht?/John Vanderaart/???/MCN/C64 en MSX
???
Mr. Chip Nibble?/John Vanderaart/???/MCN/C64 en MSX
???
Rampenschip/Bert Stam, Zwolle/???/???/C64
zie volgende
Moordspel/Bert Stam, Zwolle/???/???/C64
Beide huisvlijt, alhoewel ik ze nooit gezien heb.
Aurum?
???
Gravity?
???
Smakeloos?
???
Steen der Wijzen?
???
Het mysterie van Arendarvon Castle?
???

Nou ja zeg, het geheugen is een vreemd ding. Daar herinnerde ik me nog twee zaken. In het blad Your 64 stonden in de nieuwssectie twee spellen van Radarsoft, het bedrijfje van John Vanderaart. Engelse spellen uiteraard, en ik weet niet waar het vertalingen van zijn. Magic Stone en Time Traveller.

Verder had Commodore Info iets te melden:

Het Zwaard van de Koning/Joost Timp, Tom Symons en P. van Zanten/Apache/???/C64
Joost Timp en Tom Symons vorm(d)en of ma(a)k(t)en deel uit van de popgroep Bloem ("Eeeeeeeeeeven aan mijn moeder vragen/Ik zweer je dat ze dat zei, ze lachte er niet eens bij").

Apache/Bloem maakten verder "Spookstad", "De walletjes" en "Henk".

Grappig hoe mensen terecht komen. Radarsoft-tekenaar (en Commodore Dossier-medewerker) Wijo Koek schrijft tegenwoordig (april 1999) bijvoorbeeld scenario's voor de TV-serie Flodder.

Hmmm... nu dacht ik nog ergens een verwijzing te weten (je ziet het niet, maar tussen "Flodder." en "Hmmm..." zit minstens een uur fanatiek in tijdschriften bladeren), maar ik kan hem niet vinden! Het ging om een adventure voor de Amiga, door een Nederlander of een Belg, maar naar ik me meen te herinneren wel weer in het Engels, dus niet echt relevant.Laatst gewijzigd op donderdag 27 juni 2000. Commentaar en suggesties s.v.p. aan mij sturen.

... naar de homepage.