Introductie

Welkom, reiziger,

Wie zich tegenwoordig nog met tekstadventures bezighoudt (wat, bestaan die dan nog? - ja, ze bestaan nog!), weet dat er (nagenoeg) geen Nederlandstalige tekstadventures meer uitkomen. Dat is jammer; deze kunstvorm (ja ja!) bloeit als nooit tevoren, maar ... in het Engels. Er kwamen ooit bijzonder veel Nederlandstalige tekstadventures uit, waaronder enkele zeer goede (The Beyond, weet je nog wel?).

In de toekomst wil ik daar iets aan doen, door werktuigen voor programmeurs van Nederlandstalige tekstadventures te (helpen) ontwikkelen.

Vooralsnog wil ik deze homepage een naslagwerk voor bestaande Nederlandstalige tekstadventures laten zijn.

De database

Met naslagwerk bedoel ik: een database die informatie over zoveel mogelijk Nederlandse adventures bevat.

Vooralsnog is die database een eenvoudige tabel met adventureomschrijvingen. Ik hoop daar in de toekomst een echte database achter te gooien, die me de tabellen en pagina's met een druk op de knop genereert. Voor het uitbreiden van mijn 'database' heb ik alle hulp nodig die ik kan krijgen.

Mocht je informatie hebben over Nederlandstalige tekstadventures, dan zou ik het uitermate op prijs stellen als je me die zou toezenden. Dit geldt zowel voor informatie over adventures die nog niet op mijn site vermeld staan, als aanvullingen en correcties.

Ik heb geprobeerd te inventariseren welke informatie ik nodig denk te hebben. Het resultaat is een formulier met vragen. Mocht je aan mijn oproep willen voldoen, dan kun je dit het beste doen door dit standaardformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Je weet dan zeker dat ik ook de gegevens krijg die ik nodig heb.

Ter verduidelijking: Nederlandstalig klinkt misschien strikt. Ik sta open voor omschrijvingen van adventures die

  • Nederlandstalig zijn;
  • door Nederlanders zijn gemaakt;
  • zijn geschreven in een taal die veel door bevolkingsgroepen binnen het Nederlandse taalgebied wordt gebruikt.

Ik wil bereiken dat zo zoveel mogelijk ontwikkelaars bij elkaar worden gebracht die uiteindelijk kunnen helpen bij het maken van nieuwe tools.

  
     
1 1 1

... naar de homepage


Pagina laatst gewijzigd op 3 november 2000 door Branko Collin. Stuur je commentaar en suggesties s.v.p. aan mij.