Dit is het archief van het forum van Branko's Tekstadventure Homepage. Er kan niet meer worden gepost.

Lekkers van hekkers


 
Branko's Tekstadventure Homepage Forumindex -> Algemeen
Bekijk vorig onderwerp :: Bekijk volgend onderwerp  
Auteur Bericht
Branko
Wizard


Lid geworden: 08 Jan 2005
Postings: 25

Gepost: Woe 16 Mrt 2005, 9:28 pm    Onderwerp: Lekkers van hekkers  

PW stuurde een mailtje om te melden dat er iets vreemds met het forum aan de hand was: de stijl was veranderd en hij kreeg een foutmelding bij het inloggen.

Wat bleek? Waar in de sitedatabase staat welke stijl moet worden gebruikt, was iets anders ingevuld. Ik kan alleen maar twee manieren bedenken waarop zoiets kan: de database was beschadigd geraakt, of iemand had de oorspronkelijke waarde overschreven. Het eerste lijkt me onwaarschijnlijk, omdat de kans dat een veld wel overschreven wordt en het andere niet, redelijk klein is. En aangezien ikzelf natuurlijk niet met mijn eigen site zit te zieken, denk ik dat we bezoek hebben gehad van een hacker!

Weliswaar een goedaardige (of een domme boosaardige), want anders had 'ie wel wat anders gedaan dan alleen maar de stijl veranderen, maar toch.

Het forum dat ik gebruik, phpBB, is een goed forum, en daarom waarschijnlijk ook populair. En populaire forums trekken veel aandacht bij hackers, om verscheidene redenen. Is dus weinig tegen te doen.

Ik heb de schade hersteld, en heb de laatste versie van de forumsoftware ge´nstalleerd, in de hoop dat dat dergelijke problemen in de toekomst voorkomt, of in elk geval vermindert.

Dat jullie het maar weten.
Terug naar boven  
Branko's Tekstadventure Homepage Forumindex -> Algemeen Alle genoemde tijden zijn GMT
Pagina 1 van 1