Dit is het archief van het forum van Branko's Tekstadventure Homepage. Er kan niet meer worden gepost.

23.56 - 22/5 2002


 
Branko's Tekstadventure Homepage Forumindex -> Gastenboek
Bekijk vorig onderwerp :: Bekijk volgend onderwerp  
Auteur Bericht
K. MacA.
Gast

Gepost: Zat 08 Jan 2005, 8:40 pm    Onderwerp: 23.56 - 22/5 2002  

KORENVLIET: GW-BASIC

De tekstadventure Korenvliet heb ik veel gespeeld, al ben ik 'm kwijt. Hij maakte inderdaad deel uit van een geheel van vier menu's met in GW-BASIC geprogrammeerde elementaire spelletjes en demonstraties, 'samengesteld door de PCC-Gebruikersvereniging'. Deze menu's heb ik nog wel, maar Korenvliet heb ik op de een of andere manier weten te wissen. Ik geloof dat het spel geen auteur, datum of iets dergelijks vermeldde.

De parser van Korenvliet herkende niet bijzonder veel woorden, maar het spel bekoorde vanwege het puur Nederlandse, onmoderne taalgebruik en de random verschijnende opmerkingen over de omgeving - 'Teunis komt langs op de fiets', zulk soort sfeerbeschrijvingen.

De menu's van de PCC-Gebruikersvereniging, die ik had gekopiŽerd van de 5,25" floppy van een vriend, hebben mij aangespoord om te leren programmeren in GWBASIC, tot op heden de enige programmeertaal die ik enigszins machtig ben. De code van de programma's in de menu's kon ik evenwel om een mysterieuze reden niet bekijken - noch in GWBASIC, noch in enige tekstviewer. Via deze weg kon ik dus niet spieken naar de oplossing van Korenvliet (ik kwam op een gegeven moment voorgoed vast te zitten, hoeveel duizenden entries ik in de loop der maanden ook probeerde). Ik kwam wel achter een alternatieve, oneigenlijke manier om het spel uit te spelen.

Korenvliet staat ook op deze pagina vermeld: http://www.p2000.hccnet.nl/p2000t.htm

K. MacA.
Terug naar boven  
Branko's Tekstadventure Homepage Forumindex -> Gastenboek Alle genoemde tijden zijn GMT
Pagina 1 van 1