Piraten avontuur

Legenda:
*** = onbekend
--- = niet van toepassing


 
Auteur(s)
Naam auteur Natuurkundig Laboratorium (Philips) P2000 Computer Club
Functie auteur ***
Adres auteur ***

Softwarehuis
Naam ---
Contactinformatie ---

Uitgever
Naam P2000 Computer Club
Contactinformatie ***

Vorm uitgave
Uitgavedatum Begin jaren 1980
Verkrijgbaar op/bij Op www.p2000.hccnet.nl/P2_PCsoft.htm staan twee verzamelingen "cassettes" van de P2000 die je kunt downloaden. De emulator zit in het downloadpakket. Piraten avontuur staat op cassette 207a (gebruik "207a start.bat" om het spel te beginnen). Voor een overzicht wat op de andere cassettes staat, zie: www.p2000.hccnet.nl/p2soft.htm.
Prijs gratis download
Voor systemen Philips P2000. De emulator doet het bij de gegevensverstrekker op Windows 98 SE, maar volgens hem op de meeste andere Windows-versies ook (hij heeft hem nog niet uitgeprobeerd onder XP).

Gegevens verstrekt door
Naam Frans Saarberg
Contactinformatie ***
Relatie tot het spel Frans schrijft: "In het grijze verleden (15 jaar geleden) heb ik het spel gespeeld op de P2000, die heb ik later weggegeven, maar tot mijn grote vreugde vond ik op internet een emulator van de P2000, met bijbehorende programma's en ook weer dit spel, wat ik gelijk weer gespeeld heb - en het lukte weer. (ook het spel Korenvliet wat op de site beschreven staat, staat op bovengenoemde URL in het downloadpakket, Korenvliet staat op cassette 205b)."
Opmerkingen Frans schrijft:

De bedoeling van dit spel is dat u een aantal schatten verzamelt. Het is een creatief spel, waarbij u onder andere een boot moet bouwen.

Het is inderdaad een leuk spel, met wat onverwachte dingen, waar je bij na moet denken. Een voordeel is dat je het op kunt slaan halverwege, wat wel handig is, omdat je anders door een "fout" of verkeerde inschatting opnieuw zou moeten beginnen. Voor het opslaan moet je wel de toetsindeling van de P2000 weten, te vinden op "toetsenbord.doc" in het downloadpakket (Opslaan is Shift 6 op het numerieke toetsenbord, Inlezen Shift 4.)

Het spel is wel vrij traag, het moet na bijna alles wat je zegt even nadenken. Het is veel trager dan bijvoorbeeld Korenvliet (op dezelfde emulator).

Inzenddatum 9-11-2005
Gecontroleerd door ---
Controledatum ---

Naar het spellenoverzicht.
Naar huis.
Pagina laatst veranderd op 4 maart 2008.