Nijmeegs avontuur

(Ook: Nijmegen avontuur.)

Legenda:
*** = onbekend
--- = niet van toepassing


 
Auteur(s)
Naam auteur Wim Couwenberg
Functie auteur oorspronkelijke maker
Adres auteur ***
Naam auteur 2 D.N.T.
Functie auteur 2 heeft een tweede versie gemaakt
Adres auteur 2 ***

Softwarehuis
Naam ---
Contactinformatie ---

Uitgever
Naam ---
Contactinformatie ---

Vorm uitgave
Uitgavedatum Begin jaren 1980
Verkrijgbaar op/bijC64: Nostalgia8.org
Prijs gratis download
Voor systemen Commodore PET, later Commodore 64

Gegevens verstrekt door
Naam Frans Saarberg
Contactinformatie ***
Relatie tot het spel Wim Couwenberg schrijft: "[Dit] avontuur heb ik geschreven zo rond 1980 of 1981 denk ik, weet het niet meer precies. Het verhaal is vooral door mijn broer Jan bedacht. De eerste versie was voor de Commodore PET."
Opmerkingen Wim Couwenberg schrijft:

De layout en de opzet van het spel had ik "geleend" van soortgelijke adventures voor de PET die door Hans Courbois waren geschreven als ik het me goed herinner. (Vandaar de verwijzing naar Courbois op de eerste locatie van het spel, Plein '44, waar Courbois destijds woonde). Later heb ik een versie voor de C64 gemaakt, maar die verschilde alleen van de PET versie omdat de plaatjes nu van wat kleuren waren voorzien.

Ik heb het spel net weer een keertje doorgespeeld (googlen op "nijmeegsavontuur" geeft een hit) en het was eigenlijk best wel leuk. Goede herinneringen aan. De versie die ik heb gevonden was "Improved by DNT" maar ik weet niet wie dat is en ook niet wat die precies heeft veranderd.

Aanvulling Branko: de broers Courbois organiseerden in de jaren tachtig en negentig bijeenkomsten voor homecomputergebruikers in onder andere Nijmegen en Venlo. Bijna dertig jaar later heet hun bedrijf nog steeds Courbois Software, al gaat het ze zo te zien al lang niet meer om het schrijven van spelletjes.

Wim Couwenberg meldt dat de winkel op Plein '44 van de ouders van Hans Courbois was.

Tom Lenting vult aan: "Op YouTube heb ik namelijk enkele video playthroughs van Nederlandse tekstadventures geplaatst." (15 juli 2019)

Playthrough op Youtube van Nijmeegs Avontuur.

Inzenddatum 15-4-2009
Gecontroleerd door Branko Collin
Controledatum 22-5-2009

Gegevens verstrekt door
Naam Branko Collin
Contactinformatie ---
Relatie tot het spel ---
Opmerkingen Nijmeegs Avontuur werd in 2018 opgenomen in de Nederlandse Games Canon van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
Inzenddatum 19-2-2022
Gecontroleerd door ---
Controledatum ---

[schermafdruk openingsscherm: Nijmeegs Avontuur]
Illustratie: de tekst van dit scherm van deze C64-versie luidt: "Dit avontuur speelt zich af in Nijmegen. Ik ben je gids en zal je leiden. Geef me commando's zoals ga, laat, gooi enz. De bedoeling is een schat te vinden die ergens in Nijmegen verborgen ligt. Die schat krijg je alleen te pakken als je bepaalde voorwerpen meeneemt en slim bent...."

[schermafdruk: Nijmeegs Avontuur, lokatie Molenstraat. De 'afbeelding' laat de Passage Molenpoort zien. Je hebt een klink.]


Naar het spellenoverzicht.
Naar huis.
Pagina laatst veranderd op 20 februari 2022.