BKR-registratie laten verwijderen? Nergens goedkoper! (Dutch)

Ook als al uw schulden zijn afgelost, kunt u een negatieve BKR-notatie blijven houden. Hier kunt u zelf iets aan doen.

Download nu het GRATIS e-book “Oneens met uw registratie bij BKR?”

Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw onterechte BKR-noteringen ongedaan maakt.

Andere aanbieders, zoals bkrisgeenprobleem.nl en geldleningaanvragen.nl, rekenen vele euro’s voor hun e-brochures. Hoe kan het dat ik deze handleiding gratis kan aanbieden? Omdat u hem rechtstreeks van de site van het BKR downloadt.

Jawel, het Bureau Krediet Registratie biedt gratis de dienst aan waar u elders veel geld aan kwijt bent. Dynamiet Nederland wil zelfs niet zeggen wat hun dienst kost. Op hun pagina Kosten melden ze: “De prijs is afhankelijk van de situatie en opdracht. Naast een betaalbare oplossing hanteren wij flexibele betaalmogelijkheden. U heeft de keuze om in één keer of in termijnen te betalen.” En zoals u weet, als u moet vragen naar de prijs, kunt u hem waarschijnlijk niet veroorloven.

BKR zegt zelf over internetaanbieders: “Op internet zijn diverse partijen actief die aanbieden uw registratie in CKI te verwijderen. Wees voorzichtig met dergelijke aanbiedingen. Het kost u vaak veel geld en het resultaat is zeker niet altijd verwijdering van uw registratie. Als u van mening bent dat u een onterechte registratie heeft, dan vindt u op deze website kosteloos meer informatie om deze, zo mogelijk, te laten corrigeren.”

Met andere woorden, ga met de juiste partij in zee – het BKR! Als u uw onterechte BKR-registraties teniet wil laten doen, laat u dan door BKR informeren hoe dit moet. Net als u heeft het BKR weinig aan onterecht negatieve registraties.

Let op!

BKR zegt dat u een klacht bij hun geschillencommissie vergezeld moet doen gaan van een recent overzicht van uw BKR-gegevens. Het aanvragen van zo’n overzicht of van toegang tot mijnBKR kan enige tijd duren. Zorg dus eerst dat u alle overige bijlagen voor uw klacht in huis hebt, dan het BKR-overzicht en dat u dan pas uw klacht indient.

Als u er niet uitkomt, schakel dan een vriend of familielid in om u te helpen. Wilt u of kunt u dit niet? Neem dan contact op met bijvoorbeeld de wetswinkel van uw gemeente, de sociaal raadslieden van uw gemeente of het maatschappelijk of juridisch spreekuur van uw wijkcentrum.

Zie ook:

Mister Money: BKR-code: hoe kom je ervan af?

(Engels / English: this is a public service announcement. During one of the most expensive TV advertising slots I saw an ad for a company called Dynamiet Nederland that claims it will cancel negative registration with the Dutch office for debt registration, BKR. I immediately smelled a rat—nobody pays for expensive TV ads only so that they can ‘help’ people. But what was the catch? At first I thought that this service would offer expensive loans to people with debts so that they can replace the debts with even more expensive debts. Then I found out that the service these companies are offering, is something a debtor can do themselves. In the above I outline how to do this.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.